vegasztromania 2007. december 22.

mézeskalács

illetve hamis mézeskalács.. mivel ajándékként, és dekorációként szoktam felhasználni az elkészült mézeskalácsokat, a legegyszerűbb verziót szoktam megsütni. ill. szoktuk, mert ez az egyik hagyomány a családban, hogy pár nappal karácsony előtt hugaimmal sütünk egy délutánon keresztül.



hozzávalók:

1. rész
4 egész tojás
34 dkg porcukor
4 ek. langyos méz
5 dkg vaj

2. rész
75 dkg liszt
1 cs mézes fűszerkeverék
2 ek. szódabikarbóna

a díszítéshez

ehető sütidíszek - ázsia bolt
tojássárgája
cukorral felvert tojásfehérje
esetleg mogyoró, mandula, mazsola

robotgéppel összekeverjük az 1. rész hozzávalóit, majd egy másik tálban a 2 rész hozzávalóit (ezt csak kézzel). utána összegyúrjuk a két komponenst, és letakarva 1 éjszakán át pihentetjük a hűtőben. másnap lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, és különböző formákat gyártunk. megkenjük tojássárgájával, és díszítjük. előmelegített sütőben vajazott tepsiben pár perc alatt kész!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr403553835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.