múlt héten volt egy kedves élményem, amit rögtön párba állítanék egy régebbi, érzelmileg ellentétes tapasztalásommal.
mesélem időrendben.

sajnos vannak olyan időszakok az életemben, amikor nem tudok magammal ebédet vinni, és akkora rohanásban vagyok, hogy csak egy szendvicsre van időm - menet közben.
(ami a "gasztrogáz" kategóriában előkelő helyen van.. viszont ha nem eszem, ideges vagyok, és akkor inkább a sétaszendvics.)

fél évvel ezelőtt egy ilyen szituációban két sikertelen bolti próbálkozás után bementem egy szendvicsbárba a deák tér közelében. egy darab, kb 10 cm átmérőjű, aszott, mozzarellás-paradicsomos szendvics volt a "választék". udvariasan (ez inkább a jólneveltségemnek, és nem az akkori állapotomnak felelt meg) rákérdeztem, hogy valóban csak ez a szendvics vega, vagy csak nem vettem észre a többit. sajnos jól észleltem, de megláttam hátul egy hölgyet szendvicseket készíteni, így rákérdeztem, hogy nem lehetne-e.. olyannyira nem lehetett, hogy a válasz a következő volt: "nem, a kolleganőm most húsos szendvicseket készít." "jabocs" tekintettel hagytam el a helyet; azóta sem jártam arra.

a másik történet ennek bőven az ellenkezője. alapszituáció ugyanaz, sőt, a két helyszín között max 1 km a távolság. betérek a kisboltba, látom, hogy a szenvicsválaszték nagy, de mindegyik húsos. szinte meg sem kérdeztem, a néni magától ajánlotta fel, hogy készít nekem két sajtos zsemlét - anyagáron. grátiszként uborkát is kaptam bele.. ennyire szendvics már rég ízlett! :)

sajnos még mindig gyakran futok bele olyan történetekbe, amikből azt olvasom ki, hogy a vegetáriánusok (és akkor a vegánokról ne is beszéljünk!) alá vannak rendelve a húsevők által diktált "normáknak".. miért kell harcolni azért, hogy ne kelljen plusz köröket lefutnom olyan dolgok miatt, amikről nem értem, hogy miért nem természetes?
ha valaki tudja, írja meg, addig én próbálkozom tovább!

5 komment

Címkék: bla

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr173553814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gourmandula 2007.10.08. 14:36:00

szívemből szólsz... néha nagyon elegem van abból, hogy úgy néznek rám, mint egy marslakóra. Vagy nem is: én érzem magam annak.

siccike 2007.10.08. 14:36:00

Na, ilyenkor mondja a férjem, hogy egy húsevő étteremben általában kapsz valami vegásat, de egy vegásban bezzeg nem kaphatsz húsosat, ergó valójában a húsevőket is diszkrimináljuk!:-))

vegasztromania 2007.10.08. 14:36:00

és vannak mellettetek vega nőcik szerencsére :)

ok 2007.10.08. 14:36:00

húsevő férfitársadalomban élünk (szerencsére:)

Mick 2007.10.08. 14:36:00

Nos, ha egyszer kedved kerekedne egy vega büféhez, szívesen leszek törzsvendég :-)
süti beállítások módosítása