Na nem a főzés körülményei, hangulata volt olaszos, hanem az ízvilág lett az. A lencse tavaly januárban indonéz curry formájában került az asztalra, de mivel sok minden megváltozott azóta, új energiákra, új ízekre vágytam. Bejött. Azzal a lendülettel, amelyikkel elengedtem a tavalyi évet, válogattam össze az egytálétel komponenseit. Lazán, de magabiztosan, szeretettel. Ahogy a 2016-os évet is megélem majd. Feltételezem, hogy ma már mindenki lencsézett, sebaj, a recept más napokon és jövőre is megállja a helyét! ;)

Lencse olaszos hangulatban

lencse.jpg

Hozzávalók
6-8 adag
(1 csésze = 250 ml)

1 csésze lencse és 1 csésze puy lencse egy éjszakára beáztatva
2-3 ek olívaolaj
2 lila hagyma kockákra vágva
3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 sárga kaliforniai paprika
1 közepes édesburgonya meghámozva, kockákra vágva
1 cukkini kockákra vágva
700 ml paradicsom passata
100 ml száraz fehér bor (opcionális)
oregánó
2 csokor petrezselyem apróra vágva

frissen őrölt bors
(fűszerekben lehet még menőzni, nekem ez most pont jó volt így)

Az olívaolajon kb 5 percig sütöttem a lila hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadtam a paprikát és 2 percig sütöttem. Hozzáadtam az édesburgonyát, átforgattam, majd felöntöttem egy kevés vízzel. Sóztam, borsoztam, és fedő alatt 10 percig pároltam. Közben a lencséket 5 perc alatt megfőztem sós vízben. Leszűrtem, félretettem.
A zöldséges keverékhez hozzáadtam a cukkinit, a paradicsom passatát, és a bort (vagy egy kevés vizet), az oregánót, majd 6-7 percig főztem. A végén hozzákevertem a petrezselymet.

(Zenei aláfestés: Tove Lo)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr328223382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu