honnan is kezdjem.. először is mindenkinek nagyon boldog új évet, legalább annyira jót, mint volt! nekem sikerült kipihennem a fáradalmakat családos, barátos programokkal, budapesten és a káli-medencében. ötleteim töretlenül várnak a megvalósításra, és az inspiráció, múzsák is új erőre kaptak.

nem titok, hogy civilben a kisképzőben tanítok. az sem titok, hogy alkalomadtán (ahogy időm és energiám engedi) kiállításokat szervezek; gyengéim a kortárs, fiatal művészek, friss energiák, szokatlan helyszínek. moravszki katát ugyan nem tanítottam, de a kisképző gellért-hegyi kollégiumában sokszor kaptam fel a fejem entrée-jára; a jellegzetes, sok decibeles katahang kb fél perccel előbb érkezett, mint kata és gesztusai. grafikus vénája, humorral átitatott, élettel teli, néhol groteszk hangja is elöl jár, és tavaly óta elég sokat dolgoztunk együtt (a jelen és jövő idő is beilleszthető) kiállításokon, pop-up store dekoráláson, és katának köszönhetem a konyhám egyik falának illusztrációját is (ha jók lesztek, egyszer megmutatom). kata közben a kisképzőről átváltott a nagyképzőre, és töretlen lelkesedéssel alkot. 

s hogy kapcsolódik a művészet a gasztronómiához? hogyan tudok fiatal művészeket népszerűsíteni és közben a vegasztrománia design-oldalát is fejleszteni? közös nevezőként összekapcsolom a számomra fontos vonalakat, és ez az együttműködés nekem nagyon tetszik. első körben katával az egyik legnépszerűbb receptet választottuk. gyönyörködjetek, főzzetek! 

fűszeres rizsgolyók.jpg

moravszki kata
http://katamoravszki.tumblr.com

ui: ez csak a kezdet, folyt.köv!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr564995676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

topszi23 2013.01.15. 21:30:28

Ez mennyire jó lett! De azért fotózz is! :)
süti beállítások módosítása