sokfélék vagyunk – étkezési szokásainkat tekintve is. és sokféle történet meséli el, hogy miért váltunk vegetáriánussá. van, aki egészségügyi okok miatt, van, aki vallási megfontolásból, van, aki ökológiai szempontok alapján, és van, aki állatvédő magatartásából kifolyólag hagyta el a húst. s vagyunk néhányan, akik követjük szervezetünk jelzéseit, és egy nap így ébredtünk.

egyre nagyobb teret hódít magának a főként zöldségekre, gyümölcsökre, gabonákra épülő konyhaművészet, és egyre nagyobb trenddé válik az egészséges élet, az egészséges étel.

senkire nem akarom ráerőltetni étkezési szokásaimat. csak szeretném megmutatni, felvillantani, hogy hús nélkül is lehet finom, gusztusos ételeket készíteni. szelíd harcosa vagyok annak a törekvésnek, hogy magyarországon is egyre elfogadottabbá váljon a vegetáriánus étkezés, és az éttermekben színesedjen a választék.

ez vezérelt akkor, amikor kitaláltam, hogy a recepteken kívül beszélgetéseken keresztül szeretném közelebb vinni a vega* felfogást az emberekhez.

*a vega szó a vegetáriánus rövidítése, ne keverjük össze a vegán szóval, ami azt jelenti, hogy valaki semmilyen állati eredetű táplálékot nem vesz magához.


Megosztás
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vegasztromania.blog.hu/api/trackback/id/tr813554100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vegasztromania 2011.05.03. 08:55:00

anna, nagyon örülök és csak így tovább! :)

Anna : ) 2011.05.03. 08:55:00

Megcsináltam ma ebédre Hmmmmmmm.Isteni volt, s hozzá az a lime-os vaj : ))
Most következhetnek a barátaim,mert amit kípróbálok, s tetszik azokat az ételeket utána ,,beüzemelem ''s alkalomadtán megcsinálom nekik is.
A receptjeid alapján elkészített lakomák után mindig sok elismerő dícséretet gyűjthetek be.Megrögzött húsevőket bűvölök el, hogy új megközelítésből , s másként elkészítve élvezhetik a zöldségek, gyümölcsök elképesztő látványát, s zamatát. Nem szoktál csuklani ? : )
Még annyit , hogy az un babakonyha üzemmódot elképesztően szeretem én is , azaz csak egy adagot akkor és ott megcsinálni, kis pici sütőformában, edénykékben.Na jó akinek családja van annak ez nem megy.Érthető.
süti beállítások módosítása